Trends en ontwikkelingen in de hospitality branche voor 2018

De ervaring van de hotelgast

De eerste indruk bij aankomst is niet allesbepalend maar wel enorm belangrijk! Zowel exterieur, interieur als de ontvangst bij de receptie blijkt een grotere impact te hebben dan vaak wordt gedacht. Het design, de ruimte, kleuren en ruimte zorgen voor de sfeer in een hotel en hebben een directe, onbewuste impact op onze zintuigen. We zien dat steeds meer hotels planten en hout integreren in centrale ruimten zoals de lobby. In de echt grote hotels is hier vaak al rekening mee gehouden in de architectuur van de verschillende ruimtes. Simpelweg omdat dit natuurlijke aspect direct van invloed is op het wellness en welzijnsgevoel van de bezoekers. Natuurlijke elementen als hout, groen en licht zijn niet alleen een design trend, onderzoek leert ons dat het positief van invloed is op de gemoedstoestand van bezoekers. Het vermindert stress en binnenkomst in deze omgeving zorgt voor een positieve indruk bij de hotelgast.

Werk- en leef omgevingen

Hotelbezoekers zijn steeds meer op zoek naar ruimtes waarin ze de mogelijkheid hebben om werken, kunnen socializen en hun ding kunnen doen. In deze leefomgevingen is de aankleding van de ruimte belangrijk maar zijn de technologische voorzieningen essentieel. Zorg dus voor een prettige sfeer en een optimaal Wifi signaal met voldoende bandbreedte.

Lokale en regionale verbondenheid

De keuze van een hotel vloeit voort uit de keuze voor het bezoeken van een plaats, regio of evenement. Mensen zijn op zoek naar een ervaring en reizen hiervoor graag naar de plaats waar ze deze kunnen realiseren. In de mindset van de consument wordt alles gedaan om die  ervaring te optimaliseren en wordt een hotel gezocht wat hierbij past. De laatste jaren zien we een duidelijke trend waarbij hotels de lokale omgeving, kunst en ambachtelijke lekkernijen (voedsel) integreren in de hotelbeleving. Juist omdat het bijdraagt aan ervaring van de klant die het gebied zodoende nog beter kan leren kennen.

Keuzevrijheid van de consument

In een tijd waarin hoteleigenaren proberen bij te blijven bij de verwachtingen van de bezoekers is het vroege inchecken echt een wens van de hotelgast. Eén die zelfs steeds belangrijker wordt. Iedereen vindt het vervelend om zijn of haar koffers achter de laten in de lobby of een speciale kamer en een early check in wordt zeer gewaardeerd! Via Online en de hotel app zijn hier volop mogelijkheden voor.

Online reserveringen blijven stijgen

Het online boeken van hotels blijft stijgen. Op alle continenten. Of u haakt aan of u valt af zo simpel is het. Zorg ervoor dat u online optimaal vindbaar bent. Niet alleen op uw eigen hotelnaam en reserveringssites zoals booking.com maat ook op datgene wat u onderscheid van de concurrentie. Bent u een thema hotel (bijv. wellness of fietshotel) zorg er dan voor dat uw publiek u kunt vinden op die zoekwoorden. Directe boekingen bespaart bovendien de fee die u betaalt aan de boekingssites.

Ons leven en werk is online, uw hotel ook?

Alles is al online of wordt het, zo simpel is het.  Het Internet of things (IoT) zal dit in een stroomversnelling brengen. We zien nu al de opkomst van Smart hotels. Hotels die ervoor zorgen dat de technologische voorzieningen in lijn zijn met de verwachtingen van de klant.

De functie van de hotel televisie

De rol van hotel televisie op de kamer is veranderd. Naast het feit dat de televisie voor de gast informatie levert via het informatiekanaal en entertainment zien we steeds meer dat het ook wordt gebruikt als beeldscherm. Applications als Netflix en Apple TV worden gestreamd van eigen mobiele telefoon naar een groter scherm. Eigen content wordt gebruikt om het nog beter te ervaren. Smart televisie is bijna standaard in hotels en wordt veelal geïntegreerd in de online communicatie met de hotelkamer.

De hotel key verdwijnt, mobiel is in aantocht

In den beginne was er de hotelsleutel, toen kregen we de key card (hotel key) en nu zien we de opkomst van het online unlocken van uw hoteldeur via de mobiele telefoon. Via NFC of het visueel scannen van de hoteldeur is de hotel bezoeker in staat de hotelkamer te betreden. Klanten raken keycards niet meer kwijt en het beheer voor het hotel wordt vele malen makkelijker.

Reputatie management van uw hotel

Goede reviews van klanten is één van de belangrijkste pijlers achter het succes van boekingen. Actuele en goede beoordelingen van klanten op online websites op sites als booking.com of onafhankelijke websites als Trip Advisor zijn bij veel hotels verantwoordelijk voor het succes van hotel boekingen. Essentieel is dan ook dat u de sociale media goed in de gaten houdt en tijd besteed aan uw online reputatie.

CRM is de snelste weg naar succes

Niet alleen bij de grotere hotels is Customer Relation Management (CRM) belangrijk om in contact te blijven met vaste en minder vaste klanten. Ook kleine hotels hebben ontdekt dat het gebruik van klantgegevens enorm kan bijdragen aan boekingen van klanten die eerder uw hotel hebben bezocht. Juist uit de enorme keuze die de hotelbezoeker heeft brengent frequente contactmomenten met bezoekers uw hotel onder de aandacht en de kans op nieuwe boekingen. Heeft u geen uitgebreide CRM database dan kunt u gebruik maken van online technieken als online adverteren en remarketing om van potentiële bezoekers klanten te maken.

Blijf bij met uw hotel, het is de basis van uw bestaansrecht

Onderzoek wijst uit dat renovatie binnen 12 tot 24 maanden bij circa 35 % van de hotel eigenaren hoog op de agenda staat. Meer dan 60 % verkiest renovatie boven een nieuwe locatie en het nauwlettend volgen van architectonische ontwikkelijken en verwachtingen van hotelgasten laten zien dan het bestaansrecht van hotels nog meer als voorheen afhankelijk het bijhouden van uw doelgroep. Wij wensen u veel succes!

Heeft u vragen omtrent dit artikel of kunnen wij u helpen bij het maken van keuzes voor hotel televisie dan kunt u ons bereiken door een mail te sturen naar info@looman.tv of even te bellen naar 06 50204778.

Looman Hospitality TV Solutions
Henricuskade 61
2497 NB  Den Haag