Hotel tv

Recent onderzoek heeft het belang van hotel tv in de hotelervaring van de hotelgast nog eens benadrukt. Naast de hygiëne, het bed en het ontbijt staat goede televisie hoog op het verlanglijstje van de hotelgast van vandaag. Simpelweg omdat de hotelgast op zoek is naar informatie en ontspanning via tv kanalen waar men zich thuis bij voelt en welke men het liefst tot zich neemt in de hoogste kwaliteit (lees digitaal).

Kwaliteit, keuzevrijheid en betaalbaarheid zijn belangrijke elementen en staan centraal in onze oplossingen in de hospitality sector. Wij leveren complete oplossingen op het gebied van hotel tv en internet voor hotels, bungalowparken, ziekenhuizen, en woningbouwverenigingen:

  • wij leveren, installeren en onderhouden tv’s en tv-systemen
  • wij leveren en installeren accessoires zoals Vogel’s muurbeugels
  • wij ontwikkelen, installeren en onderhouden satellietsystemen (op maat)
  • wij verzorgen content en hotel informatiekanalen
  • wij installeren en onderhouden interne kabelnetwerken (voor tv- en internet ontvangst)
  • wij leveren flexibele betalingsmogelijkheden i.s.m. de Nederlandse Lease Maatschappij

 

De ontwikkelingen van hotel tv volgen elkaar de laatste jaren in rap tempo op. Van analoog wordt de stap gemaakt naar digitale tv, satelliet televisie geeft toegang tot een enorm aanbod van tv kanalen en Smart TV en IPTV (internet tv) worden steeds meer geïmplementeerd. De hotelgast van vandaag verwacht in feite dezelfde toegang tot entertainment en informatie als thuis. Looman Hospitality TV Solutions voorziet, in samenwerking met Philips, haar klanten van hotel- en internet televisie waar de consument van vandaag om vraagt. Stabiele maar innovatieve oplossingen die kosteneffectief zijn en waarmee u zich een concurrentievoordeel verschaft!

Privacy protocol

Het beveiligingsprotocol van Philips TVs omvat een belangrijke functie met betrekking tot de integratie van de Netflix-app op de MediaSuite TV in een hotelkamer. Deze integratie wordt mogelijk gemaakt door een koppeling tussen PHILIPS CMND en het Hotel PMS (Property Management System). Op deze manier is de TV op de hoogte van de incheckstatus van een gast, zodat de Netflix-app alleen actief is wanneer een gast is ingecheckt. Daarnaast wordt de TV ook geïnformeerd wanneer de gast uitcheckt, waardoor alle persoonlijke informatie op de TV automatisch wordt gewist. Dit beveiligingsprotocol waarborgt de privacy van de gasten en zorgt ervoor dat hun gegevens op een veilige manier worden beheerd tijdens hun verblijf in het hotel.