Trends en ontwikkelingen in de hospitality branche 2019

Zoals elk jaar hebben we ook voor 2019 gekeken naar de ontwikkelingen in de hospitality branche en met name het hotelwezen. In tegenstelling tot andere jaren zien we dat hotels zich steeds meer gaan profileren. Dit gebeurt vaak op thema, zoals de zgn. wellness hotels, en sluit aan op de specifieke ervaring waar de hotelgast van vandaag naar op zoek is.

De onderstaande trends en ontwikkelingen geven u  niet alleen inzicht in waar u gast naar op zoek is maar geven u wellicht ook een wake-up call om aan een ontwikkeling de benodigde aandacht te geven.

Gezondheid

Een ontwikkeling die absoluut zichtbaar wordt is dat hotelgasten zich goed willen voelen en gezond willen eten. Kwaliteit gaat hierbij boven kwantiteit. Eerlijke groenten en een fijne smaak gaat boven een bord vol waar men eigenlijk niet blij van wordt. Ook zien we gezondheid terug in gezond willen blijven. Een goede en nette fitness en wellness ruimte wordt bijzonder op prijs gesteld. In de huidige markt dient de klantervaring van uw hotelgast centraal te staan. Zij zijn op zoek naar een verblijf waarbij beleving en service centraal staan. Nog beter gezegd een beleving waarbij de gast het gevoel heeft dat hij of zij centraal staat. Denk dus mee met de hotelgast en bezorg hem of haar een geweldig verblijf. Onthoud dat de ervaring van uw gast altijd een synoniem is geweest voor de loyaliteit van uw gast!


Communicatie en bereikbaarheid

We communiceren als mensen via diverse kanalen, op verschillende manieren en met verschillende apparaten. De bereikbaarheid van uw hotel is key als het gaat om boekingen. Zorg er dus voor dat u voor uw doelgroepen optimaal bereikbaar bent op de platformen waarop zij graag communiceren. Telefonisch, via het web maar wellicht ook via WhatsApp of ChatBots.


WiFi in hotels

We hebben het al jaren in onze lijst staan maar omdat we nog steeds zien en horen dat het nog altijd niet goed is ingeregeld in de hospitality branche: WiFi dus. Zorg voor een WiFi netwerk met een stabiele en snelle verbinding die werkt, 24 x 7. Voor sommige gasten gaat het zelfs boven een goed ontbijt!


De slimme hotelkamer

De slimme hotelkamer oftewel de smart hotelroom is een ontwikkeling die we steeds meer gaan zien. Van het automatisch open en dicht kunnen doen van gordijnen, het sturen van het licht tot het opendoen van de hotelkamer via je vingerafdruk. Vaak is er ook een duurzaam voordeel te bereiken omdat licht (Led), warmte en ventilatie veel effectiever kunnen worden ingezet. Het mes snijdt hierbij dus aan beide kanten.


Televisie in de hotelkamer

De functie van de televisie is aan het veranderen in de hotelkamer. De invloed van de mobiele telefoon is ook hier enorm aanwezig. De televisie wordt steeds meer als beeldscherm gebruikt voor diensten als Netflix en Apple TV en content wordt rechtsreeks naar de hotel televisie gestreamd. Ook zien we dat er door de globalisering in de grotere steden meer content door de buitenlandse bezoekers wordt gevraagd.


Het gebruik van natuurlijke materialen in het hotel

Minimalistisch design en gebruik maken van natuurlijke materialen, we zien het steeds meer en het is ook geen trend meer. Het is niet voor iedereen

maar als het past binnen je profilering of thema is het een mooie kans. Eco vriendelijk noemen we dit.

Heeft u vragen omtrent dit artikel of kunnen wij u helpen bij het maken van keuzes voor hotel televisie dan kunt u ons bereiken door een mail te sturen naar info@looman.tv of even te bellen naar 06 50204778.

Looman Hospitality TV Solutions
Henricuskade 61
2497 NB Den Haag