Trends en ontwikkelingen in de hospitality branche 2020

De hospitality branche is de afgelopen jaren enorm veranderd. De technologische ontwikkelingen hebben een enorme impact gehad op de mogelijkheden van hotels om zich te profileren en bezoekers te overtuigen hen te bezoeken. Toch zijn er ook een aantal maatschappelijk en sociale trends gaande die de koers van de branche zullen gaan bepalen. Wij zetten ze voor 2020 weer op een rij voor u. Online reisbureaus hebben de hotelbranche veranderdBedrijven als Booking.com en Expedia hebben de distributiekanalen van de hotel branche op zijn kop gezet. Door hun enorme bekendheid en online zichtbaarheid staan deze bedrijven bekend als synoniem voor het boeken van een overnachting in hotels en andere accommodaties zoals appartementen en b&b’s.

Het gemak en de laagdrempeligheid waarmee kan worden gezocht op hun online platformen heeft ervoor gezorgd dat hoteliers nu moeten gaan betalen voor online vindbaarheid om verzekerd te zijn van voldoende bezoekers. Het kost marge maar het is op dit moment (bijna) niet anders.
De invloed van Sociale netwerken op de potentiële hotelbezoeker is enorm.De invloed van Sociale communities en apps zoals TripAdvisor op potentiële bezoekers wordt steeds groter. Met name de klantervaringen en feedback, de zogenaamde reviews, wordt als waarheid aangenomen en is derhalve van grote invloed op de beslissingen van de potentiële hotelbezoeker. Het beeld wat hotelgasten hebben van hotels en haar services wordt heel duidelijk naar buiten gebracht via apps als TripAdvisor en platformen zoals Google. De impact hiervan laat zich raden ..

We zien wel dat hotels en bedrijven in de hospitality branche hier steeds meer mee bezig zijn en reputatiemanagement is the Next Big Thing. Voordeel van deze ontwikkeling is dat de kwaliteit van de services van hotels en andere bedrijven in de hospitalty branche steeds verder omhoog gaat.


Concurrentie is heviger dan ooit, onderscheid is het toverwoordMet de komst van Airbnb is het speelveld van de hotelindustrie enorm veranderd. De accommodaties op Airbnb hoeven niet altijd te voldoen aan dezelfde regels en voorschriften van hotels waardoor er sprake is van minder transparantie. De prijzen van kamers liggen over het algemeen lager bij airbnb, het aanbod is enorm met als resultaat dat de concurrentie enorm is toegenomen.

Onderscheidend vermogen en een duidelijke profilring is voor veel hotels een mogelijke oplossing. Mooi voorbeeld hiervan zijn de boutique hotels die de laatste jaren enorm in opkomst zijn gekomen. Luxueuze hotels met een eigen, intieme sfeer die door de eigen persoonlijke stijl en service enorm worden gewaardeerd door de hotelgast.


Nieuwe generaties, andere behoeftenDe nieuwe generaties hebben nieuwe, andere behoeften dan de oudere generaties. Ze denken minder aan hotel en auto’s huren en meer aan Airbnb en Uber. Ook gaat het steeds meer om de persoonlijke behoeften en beleving. Hoe beter de hotel industrie hierop inspeelt hoe eerder bezoekers hotels zullen prefereren boven opties zoals Airbnb.


Technologie zal een essentieel onderdeel zijn van de beleving van de hotelgastTechnologie zal de kern vormen van de hotelervaring, zowel in de kamer, voor als na de reis. We zien ook steeds meer zogenaamde Smart Hotels. Daarnaast zal technologie leiden tot de ontwikkeling van nieuwe concepten en meer innovatie in de industrie en bijdragen tot het ontstaan van een steeds meer geïndividualiseerd aanbod.
Gastronomie en gezondheidGoed en gezond eten is van alle tijden maar bij veel Millenials staat gezondheid en je goed voelen echt voorop. We zien ook dat hotels hier steeds beter mee omgaan. De kwaliteit en keuze van de maaltijden gaat omhoog. Mensen die glutenvrij, vegetarisch of veganistisch moeten of willen eten hebben nog nooit zoveel keuze gehad.


Goedkope(re) vliegtickets zorgen voor een groei van het aantal toeristenDe groei van het bruto binnenlands product in de Aziatische landen plus de daling van de prijs van vliegtickets zorgt voor een enorme groei in het aantal vluchten. Vliegen naar je favoriete bestemming ligt steeds meer binnen het bereik en dit zorgt voor wijzigingen in het productaanbod.

De hospitality branche blijft boeien en volop in beweging. De concurrentie is heftiger dan ooit maar we zien ook mooie nieuwe ontwikkelingen en initiatieven. Een ding is zeker, de hotelbezoeker heeft de hotels voor het uitkiezen!