Satelliet tv verslaat kabelmaatschappijen in hotels

Leidschendam, 16 oktober 2012 – Nu analoge kabeltelevisie aan het verdwijnen is zitten hotels die een B2B contract hebben met de kabelmaatschappij voor de levering van hotel tv met een probleem. De kabelmaatschappijen verwachten van de hotel eigenaren dat men investeert in een digitale oplossing maar zo eenvoudig is dat niet.Het blijkt dat met name de starre houding van de kabelmaatschappijen hoteleigenaren nogal eens in het verkeerde keelgat schiet. De oplossingen zijn wel voorhanden maar zijn zeker niet bijzonder gebruiksvriendelijk en daarnaast gevoelig voor diefstal.

Een settopbox met een extra afstandsbediening of een aparte CAM module met smart card (ter waarde van circa € 130,-) zijn voorbeelden hiervan waar j als hoteleigenaar niet op zit te wachten. Bij digitale televisie gaat inderdaad de kwaliteit en het zenderaanbod omhoog maar de maandelijkse kosten ook en daar wordt door de kabelmaatschappijen niet aan getornd.

Niet zo opmerkelijk heeft een vergelijkbare ontwikkeling zich in ons buurland Duitsland afgespeeld. Daar hebben de kabelmaatschappijen het inmiddels af moeten leggen tegen satelliet televisie in hotels, bungalow parken en ziekenhuizen. Nagenoeg alle hotels zijn daar inmiddels overgestapt en bieden hotel tv aan via de satelliet.

Hospitality TV Solutions heeft hier de laatste jaren enorm in geïnvesteerd en levert professionele én betaalbare oplossingen voor hotel tv via de satelliet. Hotel tv in HD kwaliteit wel te verstaan.