Trends en ontwikkelingen in de hospitality branche voor 2012

De hospitality branche is snel aan het veranderen. Technologie en hotel bezoekers zijn hierachter de drijvende kracht. De beste prijs/kwaliteitsverhouding wordt steeds belangrijker, er wordt steeds meer (mobiel) online geboekt en de klant verwacht eenvoudigweg dat de technologie waarvan men thuis gebruik maakt ook aanwezig is in de hotels die men bezoekt.

De belangrijkste ontwikkeling in de hospitality branche is dat hotels zich steeds actiever gaan bezig houden met hun marketing inspanningen om uiteindelijk beter op de radar te komen van hun potentiele klanten. De nadruk ligt hierbij op een goede vindbaarheid in de zoekmachines en de steeds verdergaande integratie met social media. De verwachting is dat rond 2016 de helft van de reisindustrie social media gebruikt voor het genereren van inkomsten en boekingen. Doordat zoekmachines als Google en Bing relevante social media resultaten steeds meer opnemen in de zoekresultaten en hierdoor in het gezichtsveld van de potentiële klant komt neemt social media een steeds grotere plaats in de marketing mix van een hotel in.

De steeds grotere impact van real-time online communiceren in het dagelijks leven heeft ertoe geleid dat Philips en andere producenten social media hebben geïntegreerd in het aanbod van hotel televisies. De Philips Mediasuite productlijn en Net TV zijn hiervan enkele voorbeelden.