Hotel tv en de verwachtingen van de hotelgast van vandaag

Leidschendam, 28 februari 2012 – Pakweg een paar decennia geleden zag de wereld van de hotelier er heel anders uit: een minder transparante markt, geen online bookingen en qua in-room entertainment en communicatie ver vooruit op wat de hotelgast thuis om zich heen had.

Inmiddels is de wereld compleet veranderd en moet de hotelier alle zeilen bijzetten om het de, steeds kritischer wordende, hotel bezoeker naar de zin te maken. Klantentevredenheid werkt immers direct door op de potentiële bezoekers doordat de mening van de gasten steeds vaker online terug te lezen is op allerlei review sites zoals weekendjeweg, booking.com en expedia. Goede pers levert in dit geval namelijk een grotere kans op nieuwe bezoekers!

Op het gebied van entertainment en communicatie is er een enorme ontwikkeling aan de gang. Deze technologische ontwikkelingen hebben een steeds grotere impact op de hotelbranche, wat de gast namelijk thuis heeft verwacht hij of zij ook in het hotel dat wordt bezocht.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat, ongeacht de leeftijd van de hotelgast, er een tweetal items zijn waar enorm veel belang aan wordt gehecht, een uitgebreid aanbod van tv kanalen (liefst ook in de eigen moedertaal) in HD kwaliteit én gratis wireless internet (WIFI). Dit is als het ware de ondergrens en beïnvloedt in hoge mate de keuze van de hotel bezoeker.

Het geeft de klant de vrijheid om informatie vanuit verschillende media tot zich te nemen wanneer hij of zij dat wil. Het is de basis, en dat … dat heeft men nu juist thuis ook.