Hoe zorg je ervoor dat hotelgasten direct boeken via jouw eigen website?

Het is de hoteliers een doorn in het oog maar daarentegen voor velen ook pure noodzaak: het gebruik maken van de vele Online Travel Agency’s (OTA) en boeking sites als Tripadvisor en Booking.com. De reden is deze sites vanwege hun sterke positie in de zoekmachines een grote naamsbekendheid en vindbaarheid hebben met als resultaat enorme bezoekersaantallen per maand.

Voor vele hotels zorgt dit voor de gewenste bezettingsgraad en de hotelier neemt de commissie die men kwijt is dan ook voor lief. Toch blijkt uit onderzoek onder hoteliers dat men de commissie wel erg hoog vindt en wordt getracht het aantal directe boekingen te vergroten.

Hoe overtuig je de hotelgast direct te boeken via de eigen website?

Allereerst is de prijs een belangrijk argument bij het reserveren en/of boeken en een beste prijs garantie (BGR – Best Rate Guarantee) is een eerste stap om op gelijk niveau te komen met de OTA’s en andere boeking websites.

Daarnaast zou kunnen worden gedacht aan de volgende initiatieven, promoties en aanbiedingen: een kamer upgrade, gratis lunch of diner, gratis Wifi en incentives als gift cards voor restaurants, evenementen e.d.

Last but not least dient de hotel website natuurlijk attractief en up-to-date te zijn en te zijn voorzien van een gemakkelijk boekingssysteem. Daarnaast is vindbaarheid natuurlijk ook onontbeerlijk.