Trends en ontwikkelingen in de hospitality branche voor 2014

Waar gaan we naar toe in de hospitality branche? Welke ontwikkelingen zijn er aan de gang en welke dient u in de gaten te houden. Kortom, voor de 3e keer in successie, trends en ontwikkelingen in de hospitality branche. Nu voor het aankomende jaar 2014.

De meest in het oog springende ontwikkeling is de verandering aan de klantzijde. Bij de bezoekers dus. Het welvaartsniveau, de globalisering en de technologische ontwikkelingen hebben hun uitwerking niet gemist op de hotelgast.

De hotelgast prefereert de (hotel)ervaring boven traditionele luxe. Het gevoel om zich in het hotel toch thuis te voelen is hierbij enorm belangrijk. Het sociale aspect om zich verbonden te voelen en op te gaan in een omgeving die inspireert is dé uitdaging voor hoteleigenaren! De hotelgast van vandaag drinkt liever koffie in een gezellige, grotere lobby dan in de hotelkamer.

Ontwikkelingen die we in 2014 verder zullen zien zijn:

Belang van online reviews
Het aantal boekingen wordt ook komend jaar stevig beïnvloed door de online zichtbaarheid van reviews oftewel ervaringen van uw hotelgasten. Potentiële gasten verdiepen zich namelijk in de ervaring die eerdere gasten hadden in uw hotel.

Duurzaamheid
We zien dat steeds meer hotel duurzaamheid doorvoeren in de bedrijfsvoering. Rekening houdend met de omgeving waarin wij leven krijgt steeds meer aandacht in de maatschappij en bij uw klant. Hotels voeren dit derhalve ook door en dit uit zich in de produkten die worden gevoerd, de wijze waarop activiteiten worden uitgevoerd en natuurlijk in de menukaart.

WiFi connectiviteit is de norm
Het aantal hotels wat free WiFi aanbiedt en doorvoert neemt in rap tempo toe. Dit is ook nodig wat WiFi is de norm en zorgt ervoor dat uw gast zich verbonden blijft voelen men zijn omgeving (lees: sociale netwerken). Hij is hiermee ook in staat zijn ervaringen direct te delen.

Hotel service verandert
De service in hotels is langzaam aan het veranderen, het wordt meer intuïtief en casual. Wat niet verandert is de wijze waarop de klant wordt behandeld. Respect is hier het toverwoord. Verder zien we dat de tijd van standaard reacties en richtlijnen langzamerhand aan het verdwijnen is. Ditzelfde geldt voor de uniformen.

Online zichtbaarheid is enorm belangrijk
Online goed vindbaar zijn heeft een grotere invloed op de toestroom van bezoekers. Dit geldt zowel voor zichtbaarheid via de grote boeking sites zoals Booking.com en Expedia als voor directe zichtbaarheid via Google. Want wat je niet vindt kun je ook niet boeken!