Hybride tv zorgt voor snel en betrouwbaar tv en internet in hotels

Ervoor te zorgen dat het de consument het aan niets ontbreekt blijft de ultieme uitdaging van de hotelindustrie. Hiermee doelen we met name aan de verwachtingen die de hotel bezoekers hebben op technologisch gebied.

Wifi in hotels

De afgelopen jaren, en eigenlijk nog steeds, is snelle en stabiele Wifi toegang één van de belangrijkste eisen die de hotelgast heeft. Waarom? Simpelweg omdat de huidige abonnementsstructuur van de telecom providers nog niet parallel loopt aan de wijze waarop de consument zijn of haar telefoon gebruikt. Video content wordt steeds belangrijker maar data limieten zijn daarop eigenlijk niet berekend. Juist wanneer men geniet van vrije tijd wordt video content steeds vaker afgespeeld op telefoons, tablets en laptop. Wifi in hotels is dus KEY!

Smart TV in hotels

Niet alleen de mobiele telefoon is in de afgelopen jaren doorontwikkeld, hetzelfde is van toepassing op de televisie. Televisies hebben zich in rap tempo ontwikkeld tot SMART TV’s. De nieuwe functies in een Smart TV betekent meer mogelijkheden en geeft de consument toegang tot verschillende vormen van content en communicatie. Net als de smartphone neemt de smart tv in een hotel een steeds centrale plaats in bij de hotelbeleving.

HDTV en Ultra HDTV in hotels

Naast de ontwikkeling naar slimme (smart) televisies is met name de beeldkwaliteit enorm verbeterd. Dient een hotel minimaal een 720p signaal aan te bieden (HD ready), 1080p (HDTV) is eigenlijk gewenst en binnen afzienbare tijd zal een move te zien zijn naar televisies die Ultra HDTV kunnen afspelen.

Wat de consument thuis heeft wil men graag terug zien in het hotel wat men bezoekt! Dit lijkt op zich niet moeilijk maar toch blijkt dit in de praktijk vaak moeilijker dan gedacht. Menig hotel eigenaar of manager breekt hier het hoofd over.

IPTV in hotels

Met de komst van IPTV zou dit allemaal verleden tijd zijn. Een netwerk op cat5/cat6 waarover zowel het televisie als internet signaal loopt en klaar. Toch? Helaas gaat dit in de praktijk niet op. In ieder geval veel vaker niet dan wel.

De reden hiervan is dat de belasting op de infrastructuur, waarbij zowel tv als internet signaal over dezelfde kabelstructuur gaat, gewoon te groot is. HD tv betekent een grote hoeveelheid data waarop de bandbreedte vaak niet is berekent. Tel daarbij op dat de compressie vaak niet afdoende is en de hotelgast ervaart een beeld dat bij hem of haar vaak veel minder is dan men eigenlijk verwacht en wenst. Ook het internet signaal verliest in stabiliteit en betrouwbaarheid doordat grote blokken televisie data over het netwerk worden getransporteerd.

Hybride TV is de oplossing

Het hotel dat een stabiel, snel en betrouwbaar TV en internet signaal aanbiedt zal de investering hierin door de invloed van sociale media en vergelijkingssites snel terugverdienen. Ratings hebben immers een grote aantrekkingskracht bij het boeken van een hotel.

Hybride TV zorgt ervoor dat de televisies HD content zonder problemen afspelen en ook het internet signaal optimaal bereikbaar is voor ieder hotelgast in elk gewenste vorm. Simpelweg door het tv en internet signaal over verschillende netwerken te laten lopen: tv over het coax netwerk en het internet signaal over een cat5 of cat6 netwerk. Met het oog op de komst van een nog hogere (beter) beeld- en data kwaliteit is dit de beste oplossing voor uw hotel.

Wilt u meer informatie over de creatie van een stabiel TV en/of internet netwerk voor uw hotel neem dan contact met ons op:

Looman Hospitality TV Solutions
Distelweide 127
2272 VS Voorburg
Nederland

Telefoon       +31 (0)70 3206024
Mobiel         +31 (0)650204778
Mail           info@looman.tv