Hotel Smart TV

Als hoteleigenaar neemt u uw gasten serieus en u probeert uw hotelaanbod zo goed als mogelijk af te stemmen op de behoefte van uw gasten.

Marktonderzoek wijst uit dat makkelijke toegang tot  informatie en entertainment op maat steeds belangrijker wordt voor de hotelgast en u zou hier graag op willen inspelen. De makkelijkste manier om dit te doen is natuurlijk via de hotel televisie. Deze staat namelijk in elke hotelkamer en wordt bij uitstek door uw gasten gebruikt voor informatie en ontspanning.

U heeft echter enkele jaren terug uw hotel televisies vervangen en destijds gekozen voor nette HD-ready flat screen tv’s. Moet u deze nu alweer vervangen door Smart tv’s om tegemoet te komen aan de wensen van uw gasten zoals internet toegang en entertainment op maat? Nee dat hoeft niet, Looman Hospitality TV Solutions biedt u namelijk een oplossing waarmee u de HD-ready tv omtovert in een HD Smart tv met de laatste features en applicaties!

 

Smart TV upgrade

Deze oplossing is speciaal ontwikkeld voor de hospitality branche en voorziet uw gasten van de nieuwste mogelijkheden om via één interface, de televisie, op de hoogte te blijven van de meest actuele informatie en te genieten van entertainment zoals hij of zij dat wenst. De oplossing bestaat uit de Smartup TV box, een kleine apparaat (10x10x2,5cm)  dat achter aan uw tv wordt gemonteerd en deze via de HDMI poort voorziet van de zogenaamde Smart TV functionaliteit.

De voordelen voor uw gasten

De Smartup TV box biedt uw gasten alle voordelen van online toegang direct in de hotelkamer. Toegang tot apps als NOS.nl, uitzendinggemist, BBC iplayer e.d. maar ook tot games zoals Angrybirds en zelfs tot custom made hotel apps in elke gewenste taal. Uw gast is o.a.in staat:
  • de laatste informatie op te halen via het web
  • te communiceren met vrienden via Social Media
  • foto’s, video’s of muziek via de hotel tv te bekijken of te beluisteren die op zijn of haar mobiele telefoon staan
  • tv uitzendingen te kijken die zojuist zijn gemist.

De voordelen voor u als hoteleigenaar

Niet alleen uw gast heeft voordeel van een dergelijke oplossing. U als hoteleigenaar heeft dat namelijk ook. Deze oplossing biedt  u namelijk een unieke kans zowel centraal als één op één te communiceren met uw hotelgasten:
  • U bent in staat eigen hotel apps te definiëren en u gast te informeren over evenementen of aanbiedingen in het hotel of de lokale omgeving.
  • U kunt berichten sturen aan alle apparaten gezamenlijk of aan afzonderlijke apparaten.
  • Vanuit een centrale plaats kunt u de smartupboxen eenvoudig en veilig beheren.
Kortom wanneer u nog niet toe bent aan het vervangen van uw hotel televisies maar u deze wel graag wilt upgraden om uw gasten te voorzien van de laatste Smart TV functionaliteiten en applicaties is dit de oplossing! Voor volledige informatie omtrent deze Smart TV upgrade oplossing en antwoorden op uw vragen kunt u telefonisch contact met ons opnemen of gebruik maken van ons contactformulier.

Privacy protocol

Het beveiligingsprotocol van Philips TVs omvat een belangrijke functie met betrekking tot de integratie van de Netflix-app op de MediaSuite TV in een hotelkamer. Deze integratie wordt mogelijk gemaakt door een koppeling tussen PHILIPS CMND en het Hotel PMS (Property Management System). Op deze manier is de TV op de hoogte van de incheckstatus van een gast, zodat de Netflix-app alleen actief is wanneer een gast is ingecheckt. Daarnaast wordt de TV ook geïnformeerd wanneer de gast uitcheckt, waardoor alle persoonlijke informatie op de TV automatisch wordt gewist. Dit beveiligingsprotocol waarborgt de privacy van de gasten en zorgt ervoor dat hun gegevens op een veilige manier worden beheerd tijdens hun verblijf in het hotel.